Pirrig Patrik Kittel testar ny häst

Uppdaterad
Publicerad

Patrik Kittel är Sveriges högst rankade dressyrryttare i Göteborgs Horse Show. Dressyren är också först ut av världscupklasserna när hästfesten drar igång under torsdagen. ”Alla som tävlar har en chans. Det är bara att köra på och ge publiken vad de vill ha” säger Patrik Kittel till SVT Sport.

Patrik Kittel kommer till start i Scandinavium med en mindre erfaren häst, hingsten Delaunay, kallad ”Dude”, och inte Deja som han ridit i två tidigare världscuptävlingar den här säsongen.

– Deja ska gå i Doha nästa helg, och åker på söndag. Dude är en relaxed kille. Han har inte jättemycket erfarenhet. Men han har vunnit femstjärniga i Falsterbo i somras, och varför inte göra något nytt, något spännande? Hade han inte varit konkurrensduglig, så hade jag inte kommit hit, säger Patrik Kittel till SVT Sport.

”Det är lite pirrigt”

Kittel är sugen på att tävlingarna ska dra igång.

– Det är lite pirrigt. Jag har precis flugit in i dag, och i morgon ska vi tävla. Vi har haft veterinärsbesiktning, och lätt träning i den stora arenan. Men hästen känns jättefin, säger Patrik Kittel.

Dressyrtävlingarna börjar med Grand Prix under torsdagen och följs av kür under fredagen. Kittel hoppas kunna på en bra placering, men erkänner att det kan bli tufft att rå på tyska stjärnan och favoriten Isabelle Werth.

– Jag vill rida väl, och att hästen ska gå bra rundor. Men att rå på Isabelle, det vet i Sören om man klarar. Men alla som tävlar har en chans, säger Patrik Kittel till SVT Sport.

Så här sänder SVT från Göteborgs Horse Show

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.