Werth jublar över det individuella OS-silvret i dressyr i Rio de Janeiro. Det blev även ett guld med det tyska laget. Foto: TT.

Sexfaldig OS-mästare först ut i hästfesten

Uppdaterad
Publicerad

Dressyrsuveränen Isabell Werth, Tyskland, är det stora internationella namnet i världscupkvalet i dressyr i Göteborg Horse Show som inleds i eftermiddag. Hon har med sig Emilio, en ny bekantskap för den svenska publiken. Sveriges högst rankade ryttare Patrik Kittel ska försöka ta upp kampen med tyskan men vet att det blir svårt. ”Det blir svårt”, säger han.

47-åriga Werth har sex OS-guld, sju VM-guld och nio EM-guld i en internationell karriär som pågått sedan 1991. 

Patrik Kittel är Sveriges högst rankade dressyrryttare.

Det är den 41:a upplagan av Göteborg Horse Show i Scandinavium.

– Jag vill rida väl, och att hästen ska gå bra rundor. Men att rå på Isabelle, det vet i Sören om man klarar. Men alla som tävlar har en chans, säger Patrik Kittel till SVT Sport.

– Det som är häftigt med årligen återkommande evemang är att det finns mycket tradition men man kan även förbättra det. Vi har världscupfinalen i körning som en av de främsta godbitarna, inte minst för att vi också har EM i Göteborg till sommaren. Vi ligger i en fas där vi nu också ska genomföra det och det inte bara är planering, säger Horse Shows tävlingsledare Tomas Torgersen som också basar över EM i Göteborg om prick ett halvår.

Så sänder SVT från Göteborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.