Lindelöw och von Eckermann kan säkra finalbiljett

Uppdaterad
Publicerad

Det är dags för viktigaste klassen på Gothenburg Horse Show och viktiga världscuppoäng står på spel. SVT börjar sända 15.20 på SVT Play, svtsport.se och i SVT1. Nu avgörs om vilka européer som får åka till världscupfinalen i Omaha.

Henrik von Eckermann är i stort sett klar för final men så som hans ridning har sett ut hittills i Göteborg så finns det anledning att tro att han är ute efter en topp-placering i sista deltävlingen före finalen. Det står ju också 250 000 kronor i förstapris på spel.

Ska det bli två svenskar i finalen i USA så krävs det att Douglas Lindelöw gör sin bästa insats för året i världscupen och tar en seger eller en andra plats.

Nio ryttare är redan klara till final men tillsammans med Lindelöw och von Eckermann finns det ytterligare sexton ryttare som har chans att nå finalen, däribland tidigare världsettan Christian Ahlman som är på plats i Göteborg.

Så räkna med en glödhet Europafinal i världscupen, 15.20 på SVT Play, svtsport.se och i SVT1.

Rolf-Göran Bengtsson och Casall gör sin sista tävling på svensk mark i samma klass. Bengtsson är inte med i kampen om en finalbiljett men Casall har sett ut lika fin ut som vanligt och det blir mycket spännande att se vad det fantastiska ekipaget kan göra i sin sista start på svensk mark.

Svenskarnas startnummer:

1. Helena Persson, Bonzai H

3. Malin Baryard, Cue Channa

13. Douglas Lindelöw, Zacramento

14. Jörgen Larsson, Agathon S

27. Henrik von Eckermann, Mary Lou

31. Rolf-Göran Bengtsson, Casall

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.