Douglas Lindelöw på Udermus. Foto: Bildbyrån

Sista chansen för Douglas och Henrik

Uppdaterad
Publicerad

Rolf-Göran Bengtsson är borta från finalen. Nu hänger allt på Henrik von Eckermann och Douglas Lindelöw. Hoppar de bra på lördag kväll är saken klar. ”Det är lite stressande nu på sluttampen. När jag tog mig till Las Vegas var jag klar lite tidigare än nu, det blir stress in i det sista”, säger Douglas Lindelöw till SVT Sport.

Den elfte och sista världscuphoppningen är en kvällshoppning i franska Bordeaux och det är nu det gäller. De 18 bästa ryttarna från den västeuropeiska ligan tar sig vidare till den åtråvärda världscupfinalen i Göteborg i mars.

Henrik von Eckermann, som ligger åtta på 39 poäng, kan redan vara klar. För Douglas Lindelöws del krävs en bra placering om det ska gå vägen. Lindelöw är just nu på 18:e plats och har 31 poäng. Nio till, dvs en åttondeplats eller bättre på lördag, lär behövas

Douglas Lindelöw kommer att hoppa Udermus, och han är positiv.

– Jag hoppas att det ska gå vägen. Han har känts bra, Udermus, han plockade några poäng i Mechelen senast och jag hoppas att vi kan göra bra ifrån oss, säger han till SVT Sport.

Vad skulle det betyda att få komma till Göteborg?

– Det vore fantastiskt, det är ju lite av min hemmaplan och en fantastisk tävling med otroligt engagemang från publiken.

Finalen i Göteborg går av stapeln under påsken. Douglas Lindelöw var ende svensk att ta sig till förra årets final, som då gick i Las Vegas, så han vet vad som krävs.

– Felfritt i en grundomgång så bör det vara färdigt, men det är ju tufft alltså. Det är mycket arbete för de här två minuterna i världscupklassen så det är klart att det blir lite extra spännande.

Inte minst med tanke på att svenskarna inte är de enda som jagar poäng.

På plats i Frankrike och i samma läge är bland andra Max Kühner (37 p), Daniel Deusser (36 p), Kevin Staut (34 p), Denis Lynch (34 p) och Laura Renwick (28 p). Dessutom är Christian Ahlmann, Penelope Leprevost och Steve Guerdat där, ryttare som alla kan rida avslappnat eftersom finalen redan är säkrad.

Sändningstider

Lördag 6 februari

20.25-23.00 svt.se/sport (direkt)

17.00-17.55 SVT1 (sammandrag)

Arrangörens hemsida >>> (extern länk)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.