Malin Baryard Johnsson red snabbt på Cue Channa. Foto: Bildbyrån

Stark säsongsstart av svenska hoppryttarna

Uppdaterad
Publicerad

De svenska hoppryttarna har fått en strålande inledning på 2017. De följer upp Henrik von Eckermanns seger i Gothenburg Horse Show med att rada upp placeringar runt om i Europa. En seger, en andraplats och flera topp fem placeringar hittills för hopplandslaget.

Malin Baryard Johnsson tävlar i holländska s´-Hertogenbosch, en femstjärnig prestigefylld tävling som lockar stora delar av världseliten. Och svenskan har fått en stark inledning på tävlingshelgen.

Tillsammans med Cue Channa gav hon ett formstarkt intryck när ekipaget var dubbelt felfri och tog hem 7:e plats tillsammans i fredagens 1,50-hoppning. Stoet visade fin form under Gothenburg Horse Show men fick ett oturligt nedslag i världscupens Europafinal men i s´-Hertogenbosch gjorde de inga misstag.

– Helgen har börjat mycket bra, båda hästarna felfria och placerade. Formen på Cue Channa är så fin, säger Malin Baryard Johnsson till SVT Sport.

Dessförinnan tog hon hem 3:e plats, i en tidshoppning över hinder på 1,40, med Second Chance. En häst som sällan gör någon besviken när det gäller tidshoppningar. Angående Second Chance egenskaper:

– Hon har en fantastisk inställning, vill alltid i mål snabbt och felfri, vill helst sköta allt på egen hand, säger Malin Baryard Johnsson.

På samma tävling tog Douglas Lindelöw även han en tredje plats med Citti 3.

Fredricson och von Eckermann imponerade

På trestjärniga tävlingen i danska Herning fick Peder Fredricson precis den comeback han hoppades på när han vann torsdagens största klass med Flip´s Little Sparrow, och också placerade sig i samtliga starter med relativt nya Christian K.

I lördagens Grand Prix fortsatte Flip´s Little Sparrow att glänsa och lämnade rejält med luft över hindren i grundomgången, fint matchad Fredricson. Ett nedslag i omhoppningen gav en andra plats efter holländska Kevin Olsmeyer.

Och genom Henrik von Eckermann blev det ytterligare en svensk topp-placering. För i samma klass red han en mycket fin runda med Cantinero. Cantinero som är tillbaka i von Eckermanns stall efter en tid på annat håll. Ekipaget missade snöpligt omhoppningen efter ett tidsfel och slutade 4:a.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.