Foto: Bildbyrån

Stigbygelföretaget ber von Eckermann om ursäkt

Uppdaterad
Publicerad

Henrik von Eckermanns stigbygel gick av mitt under helgens Grand Prix i Paris.

Nu ber företaget som tillverkat stigbygeln om ursäkt.

– Vi är uppriktigt ledsna, skriver dom på sin Facebooksida.

Söndagens Grand Prix i anrika Grand Palais i Paris skulle bli den sista uppladdningen för Henrik von Eckermann och Mary Lou inför världscupfinalen i hoppning i USA nästa vecka.

Men uppladdningen gick inte alls som planerat.

I landningen över det åttonde hindret gick von Eckermanns stigbygel mitt itu, och han föll av hästryggen.  Efteråt var svensken riktigt arg.

– Det här var den sämsta uppladdningen jag kunde ha för att det är en väldigt känslig häst, sa han då.

– Hästen hoppar fantastiskt fram till stigbygeln gick i två delar. Hästen blev rädd, hon förstod ju inte vad som hände. Det är inte hennes fel men med en så pass känslig häst så var det inte så positivt.

Under måndagen gick stigbygelföretaget ut på sin Facebooksida och bad ursäkt. Anledningen till att stigbygeln gick av är inte fastställt.

– Vi ber om ursäkt till Henrik, och har varit i kontakt med honom. Vi är uppriktigt ledsna för denna händelse som påverkade hans insats i Grand Prix.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.