Foto: Bildbyrån

Kittel tvåa efter nytt personbästa

Uppdaterad
Publicerad

Världsettan Isabell Werth blev för svår att rå på men Patrik Kittel var mycket nöjd efter en strålande andra plats i världscupküren.  ”Jag är så stolt över det han presterar” säger Kittel och hyllar sin häst Delaunay.

Patrik Kittel satte personbästa med Delaunay, 80.910 procent efter en härlig uppvisning, men det räckte inte för att besegra Werth som därmed tog hem 20 nya världscuppoäng. Kittel var ändå mycket nöjd med dagen.

– Helt fantastiskt, jag är så stolt över det han presterar, säger Kittel till SVT Sport.

Kittel lotsade 11-årige valacken Dealunay mycket rutinerat genom svårighet efter svårighet. Dealunay växte för varje rörelse och det visade sig också på poängen.

– Att han kan leverera så här under den typen av press lovar oerhört gott inför framtiden, säger Kittel till SVT Sport.

Världsettan för svår

Men precis som igår var det alltså världsettan Isabelle Wert som tog hem segern. Hon följde upp gårdagens seger med ytterligare en övertygande seger i fredagens kür tillsammans med 11-årige valacken Emilio 107. Procenten 84, 030 betydde seger med över tre procent före Patrik Kittel. Werth tyckte själv att hon tog hem segern tack vare fin passage och piaff.

– Jag fick vara mer varlig idag och kunde inte rida honom på samma sätt, men tack vare att han gör de rörelserna så bra gick det vägen, säger Isabell Werth till SVT Sport.

Flera fina svenskinsatser

Paulinda Friberg tillsammans med stoet Di Lapponia T byggde vidare på gårdagens fina resultat och gjorde bland annat fina byten i varje galoppsprång. Det resulterade i procenten 76.570 och ekipaget visade att de är tillbaka i hetluften på allvar efter ett längre tävlingsavbrott. Femte plats för ekipaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.