Patrik Kittel var bäst i det svenska laget. Foto: Bildbyrån

Svenska dressyrlaget tvåa i Frankrike

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska dressyrlaget slutade tvåa i FEI Nations Cup Dressage. Sverige låg tvåa inför söndagens avslutning – som blev inställd på grund av dåligt väder.

Som väntat var det Patrik Kittel på Deja som gjorde bäst ifrån sig i i Grand Prix-klassen i franska Compéigne. Hans 74.64 gav honom en femte plats totalt. De övriga svenskarna, Mads Hendeliowits, Emilie Nyreröd och Jennie Larsson, fick alla drygt 70 procent under lördagens tävling.

Lagtävlingen i dressyr skulle sedan ha avgjorts under söndagen, men Grand Prix Special och Grand Prix Kür ställdes in på grund av dåligt väder. Sverige slutade därmed tvåa.

Rolf-Göran Bengtsson på Unita Ask var också i farten i helgen, närmare bestämt i Global Champions Tour i Madrid. Ekipaget noterades för två felfria rundor och ett nedslag i den efterföljande omhoppningen, något som gav honom en sjunde plats. Totalt ligger ”RGB” åtta på rankingen med 94 poäng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.