Peder Fredricsson i aktion. Foto: Bildbyrån

Sverige klart för hoppfinal

Uppdaterad
Publicerad

Sverige blev trea i Nations Cup i Dublin och är klara för final i Barcelona.

– Vi visste att det skulle krävas ett toppresultat, känns grymt att vi lyckades, säger Peder Fredricsson till SVT Sport.

Peder Fredricsson vilade OS-hästen All In och det var istället Flip´s Little Sparrow som fick chansen att glänsa. Och det var precis vad hästen gjorde. Med en felfri första runda och ett nedslag i andra var det ekipagets bästa nationshoppning hittills.

– Jag är väldigt nöjd med henne. Det är det bästa hon har hoppat i Nations Cup, säger Peder till SVT Sport.

Bra resultat av samtliga

Förutom Peder Fredricson red också Angelie von Essen (4+0), Charlotte Mordasini (4+4) och Douglas Lindelöv(0+4), i Sveriges lag och samtliga levererade jämna och bra ritter.

Charlotte Mordasini red sin OS-häst Romane du Theil och ekipaget fick ett bra genrep inför Rio.

– Charlotte red verkligen fint och hästen hoppade fantastiskt, lite otur med nedslaget men hon åker till OS med en bra känsla, säger Peder Fredricsson om lagkamraten.

Segern till Italien

Hemmalaget Irland var i omhoppning mot Italien och hade chansen att vinna på hemmaplan för andra året i rad. Dennis Lynch red omhoppningen för Irland, han satsade rejält med hästen All Star men hittade inte rätt fram till sista hindret och när Italiens sista ryttare red felfritt fick Irland nöja sig med andra plats.

Sverige delade tredje plats med USA.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.