• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Rolf-Göran Bengtsson på Clarimo Ask. Foto: Bildbyrån

Ny tung dag för Sverige i Nations Cup

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska laget var ute efter revansch i B-finalen i Nations Cup. Men det gick fortsatt tungt på Real Club de Polo i Barcelona. Med 26 fel blev det en sjunde plats av tio lag. ”Jag är inte nöjd”, säger förbundskapten Ragnar Bengtsson till SVT Sport.

Det var en klass där felen duggade tätt. Bara ett felfritt ekipage, brasilianaren Pedro Veniss på Quabri de L'Isle , av 40 startande.

– Det var en gigantiskt stor och tekniskt svår bana med kluriga distanser mellan hindren. Dessutom var tiden snäv och också många fel på vattengraven, säger förbundskapten Ragnar Bengtsson till SVT Sport.

Peder Fredricson och Zaloubet ersatte Malin Baryard och Cue Channa som förste ryttare.

– Malin tävlade Cue Channa i en klass i går och tyckte inte att hon kändes riktigt fräsch, vi bestämde ihop med veterinären att det var bättre att låta henne vila tills vi vet mer, säger Ragnar Bengtsson.

”Fick visa hur bra han är”

Fyra nedslag och 16 fel för Peder och Zaloubet i hästens debut i nationshoppning. En tung start för Sverige och när Charlotte Mordasini med Romane du Theil fick 21 fel blev Sverige tvungna att räkna Fredricsons resultat.

Då hjälpte det inte att Angelie Von Essen och Rolf-Göran Bengtsson gjorde fina rundor med Newton Abbot och Clarimo Ask.

– Det kändes riktigt bra att Newton Abbot fick visa hur bra han egentligen är. I fredags var han lite överilad och svårmanövrerad, men nu hoppade han riktigt bra, säger Ragnar Bengtsson till SVT Sport.

Du gav ett par nya namn chansen. Hur nöjd är du med laguttagningen?

– Vi är självklart inte nöjda med antal fel, det tror jag alla förstår. Men utifrån förutsättningarna är det rätt ekipage som är här, säger förbundskaptenen till SVT Sport

Brasilien vann trots tolv fel

– Finalen i Nations Cup är som ett mästerskap och när nu OS-hästarna behövde vila och Henrik Von Eckerman är mitt uppe i att flytta hela sin verksamhet var det ett ypperligt tillfälle att ge dem chansen att få värdefull erfarenhet inför kommande mästerskap.

Brasilien tog hem segern med 12 fel totalt före Quatar, 16 fel, och Colombia med 18 fel.

A-finalen reds på lördagen och vanns av Tyskland före Storbritannien och USA.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.