Tinne Vilhelmson Silfvén är en av fyra ryttare i det svenska dressyrlaget i OS. Foto: Bildbyrån

SVT:s expert: ”Hade hoppats på Ramel och Nilshagen”

Uppdaterad
Publicerad

Juliette Ramel och Therese Nilshagen fick varsin plats i dressyrlaget och gör därmed OS-debut i Rio. ”Jättekul, jag hade hoppats på just de två”, säger SVT Sports expert Gunilla Byström.

Under fredagen blev det klart att Juliette Ramel och Therese Nilshagen gör OS-laget i dressyr komplett och att de tillsammans med Patrik Kittel och Tinne Vilhelmson Silfvén representerar Sverige i Rio.

– Jätteroligt, jag hade hoppats på just de två, säger SVT Sports expert Gunilla Byström.

Mästerskapet i Rio blir både Ramels och Nilshagens första OS.

– Kul att man vågar satsa på färska ekipage. Juliette Ramel är egentligen väldigt rutinerad och har verkligen gjort skäl för sin plats. Och Therese Nilshagen är en otroligt bra ryttare och hennes häst har gått strålande, säger Byström.

Tror på topp-sex i OS

Kittel och Vilhelmson Silfvén fanns med och säkrade den svenska OS-platsen i dressyr men då tillsammans med Minna Telde och Emilie Nyreröd.

– Minnas häst Santana är inte i form och hon har därmed ingen häst att rida OS på. Och Emilie och Miata, ekipaget är inte lika bra som ”Jullan” och Therese. Miata är lite äldre och Emilie har redan tagit ut allt hon kan där. De andra två hästarna har mycket mer kvar att utveckla.

Vad tror du om Sveriges chanser i OS?

– Jag vill att de ska ta medalj, men topp-sex.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.