Rolf-Göran Bengtsson firar segern i Falsterbo ifjol med sin Clarimo. Foto: Bildbyrån

Falsterbo Horse Show tillbaka i SVT

Uppdaterad
Publicerad

Nu står det klart att SVT kommer att sända populära Falsterbo Horse Show i sommar. ”Falsterbo är en av Sveriges två femstjärniga internationella tävlingar, så det känns fantastiskt kul!” säger SVT-experten Lotta Björe.

Ridsport-EM, fälttävlan-EM och nu även Falsterbo Horse Show. Sommaren i SVT blir något extra för alla ridsportälskare.

– Det känns väldigt roligt att vi kan erbjuda Falsterbo Horse Show live till vår publik. Falsterbo är en återkommande sommarhöjdpunkt och i år blir tävlingarna dessutom en perfekt uppladdning inför EM i ridsport från Göteborg, säger Åsa Edlund Jönsson, sportchef på SVT.

Sänder drygt tio timmar

SVT kommer att sända drygt tio timmar från Falsterbo med hela världseliten på plats. Dessutom visar SVT ridsport-EM i Göteborg med Europas bästa ryttare och kuskar och innan dess även EM i fälttävlan i Polen.

De slutgiltiga svenska EM-trupperna i dressyr och hoppning spikas först efter Falsterbo, som är Sveriges enda femstjärna internationella utomhustävling. Och med EM-platser på spel och stundande mästerskap bara några veckor bort, är det upplagt för nervkittlande tävlingar.

– Det känns väldigt spännande att SVT sänder Falsterbo i år med tanke på EM. Det blir ju ett sista genrep och en sista chans att rida ihop lagen inför EM. Startfältet lär bli av högsta klass, säger Björe.   

Riktiga kraftprov

SVT sänder både dressyren och hoppningens lagtävling Nations Cup. Dessutom direktsänds Falsterbo Grand Prix, den femstjärniga internationella storklassen som ifjol vanns av Rolf-Göran Bengtsson och Clarimo Ask.

Den 15 juli visar vi även Falsterbo Derby, ett riktigt kraftprov för både häst och ryttare där några av hindren består av s.k. naturhinder.

Just nu i SVT:

Så sänder SVT Göteborg Horse Show 23-26 februari >>>

Så sänds Falsterbo Horse Show

Fredag 14 juli

14.15-16.00 Nations Cup Hoppning, omgång 1

16.30-18.00 Nations Cup Hoppning, omgång 2

Lördag 15 juli

15.30-17.00 Falsterbo Derby

Söndag 16 juli

10.00-11.30 Nations Cup Dressyr Grand Prix Special

12.00-13.30 Nations Cup Dressyr Grand Prix Kür

14.00-16.30 Falsterbo Grand Prix Final

Med reservation för ev ändringar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.