Dujardin under OS i Rio. Foto: TT Nyhetsbyrån

OS-stjärnan missar hästtävlingarna i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Dressyrstjärnan Charlotte Dujardins häst Uthopia kan inte tävla. Dujardin missar därmed tävlingarna på friends arena nästa helg. ”Det är naturligtvis tråkigt men i vår sport finns alltid risken att det händer något med hästen”, säger ordförande för Stockholm International Horse Show Ulf Rosengren.

Carl Hester, ansvarig för hästen, uppger att hästen är ”unfit for competition” och därför inte kommer till start i tävlingarna nästa helg.

– Det är naturligtvis tråkigt men i vår sport finns alltid risken att det händer något med hästen. Hästens välmående går alltid först och med eller utan Charlotte har vi ett spektakulärt startfält i dressyren, i klass med en OS-final, säger Ulf Rosengren.

Madz Hendeliowitz ersätter

Ekipaget ersätts i Top Stars Dressage Final av svenske Madz Hendeliowitz, som ställer in världscupen i Salzburg.

– Mads är i kanonform och vi har ett fantastiskt startfält i Friends Arena, säger Patrik Kittel, ansvarig för inbjudningarna till Top Stars Dressage Final.

Fakta: Startfältet i Top Stars Dressage Final

Carl Hester, Storbritannien, Isabell Werth, Tyskland, Jessica von Bredow-Werndl, do, Tinne Vilhelmson Silfvén, Sverige, Patrik Kittel, do, Mads Hedneliowitz, do, Hans Peter Minderhoud, Nederländerna, Diederik van Silfhout, do, Cathrine Dufour, Danmark, samt ett wild card.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.