Evelina Tonek med Quiara M och Henrik von Eckermann. Foto: Voneckermannsportstable

Tovek vann U25-klassen i Paris

Uppdaterad
Publicerad

Evelina Tovek inledde andra dagens tävlingar i Paris med en seger i U25-klassen tillsammans med Quiara M.

– Det här är jättestort, helt fantastiskt att komma in här i Grand Palais och vinna, säger Evelina Tovek till SVT Sport.

24-åriga Evelina Tovek rider tillsammans med Alexandra Eriksson i U25-klasserna under de femstjärniga tävlingarna i Grand Palais under helgen och fick en härlig start på lördagen med seger i 1:45 klassen.

Segern delades med Emanuele Massimiliano Bianchi, Italien. Båda ekipagen hade tiden 40.44 sekunder i omhoppningen och Tovek berömmer sitt 13-åriga sto Quiara M (Quidam´s Rubin x Carthago) efter triumfen i Paris.

– Det finns fortfarande mycket att jobba på med henne men jag är väldigt glad över hennes insats idag, hon kom in och var så fokuserad. Hon har en väldigt bra inställning och försöker alltid, säger Tovek till SVT Sport och berättar med ett leende om känslan att dela segern i klassen.

– Kul att dela segern. Det har aldrig hänt mig och händer ju inte så ofta över huvud taget. 

Tovek kommer i vår att rida i Global Champions Tour och tävlar i lag tillsammans med bland andra Henrik Von Eckermann, Geir Gulliksen och Christian Ahlmann. Henrik Von Eckermann har hjälpt Evelina Tovek lite här på plats och coachade lite inför dagens tävling,

– Det var nästann mer än vad jag vågat hoppats på min häst är inte så snabb i vanliga fall nu har jag fått lite hjälp av Henriks som tävlingscoachar här och vi lyckades hitta en växel till idag, berättar Evelina Tovek för SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.