Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello. Foto: Bildbyrån

Vilhelmson Silfvén blev trea i premiären

Uppdaterad
Publicerad

Tinne Vilhelmson inledde världscupsäsongen starkt med en tredjeplats i kür och lämnar därmed premiären med 15 världscuppoäng.

– Så kul att få rida mitt kürprogram igen. Det är som att berätta en historia, säger Tinne Vilehelmson Silfvén till svenska ridsportförbundet.,

Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello red till det kürprogram som de använde under OS i Rio 2016. Domarna gav det svenska ekipaget 80,9 % vilket tillslut gav en tredjeplats.

– Anton kändes jättebra. Han är glad att vara på tävling. Han är cool. Tidigare har han nästan varit lite för på, nu börjar det bli lagom och han har vant sig vid att tävla igen. Jag är glad att vara över 80 procent och jag är väldigt nöjd, säger Tinne till Hippson.

Hemmaryttaren Daniel Bachmann Andersen och hans Blue Hors Zack vann med 83,375%, gårdagens GP-segrare Helen Langehanenberg och Damsey var tvåa med 81,405%.

Rose Mathisen och Zuidenwind slutade åtta med sina 73,8 procent och fick därmed nio världscuppoäng.

Dubbla pallplatser

Under lördagen inledde Tinne och ”Anton” sin världscuphelg med en andra plats i Grand Prix. En strålande start på världscupsäsongen för Tinne som startar igen i världscupdeltävlingen i Stuttgart om fyra veckor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.