Rolf-Göran Bengtsson och Casall fick det tufft i femte deltävlingen av Global Champions Tour. Foto: bILDBYRÅN

Tufft för svenska hopparna i Hamburg

Uppdaterad
Publicerad

De svenska stjärnorna hade ingen lyckad dag under den femte deltävlingen av Global Champions Tour i Hamburg. Varken Henrik von Eckermann eller Rolf Göran-Bengtsson tog sig vidare till andra hoppningen.

Varken Henrik von Eckermann på sin Sansibar, eller Rolf Göran Bengtsson på Casall hade en lyckad dag, när 1.50-hoppningen avgjordes i GCT-touren på lördagseftermiddagen.

Henrik von Eckermann och Sansibar inledde med att riva första hindret. Det blev två rivningar till innan ekipaget gick i mål, så de slutade på 12 fel och gick inte vidare till nästa omgång, skriver Ridsport.se.

Inte heller Rolf-Göran Bengtsson, på Casall eller Linn Zakariasson på Ugaulin du Bosquetiau lyckades ta sig vidare. Därmed gick ingen svensk ryttare gick vidare till andra omgången.

Tysken Christain Ahlmann leder sammandraget på 129.00 poäng.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.