Första VC-poängen för von Eckermann

Uppdaterad
Publicerad

Henrik von Eckermann har skördat framgång i Spanien. I Madrid slutade han åtta efter omhoppning – som gav nio världscuppoäng. För tävlingens andra svenska, Charlotte Mordasini blev det en 29:e plats.

von Eckermann och Mordasini trotsade Sweden International Horse Show i Stockholm för världscuptävling i Madrid under helgen. Och efter att ha missat VC-poäng tidigare kom till slut de första för säsongen i spanska huvudstaden för 35-åringen.

Succéstart

Tillsammans med hästen Mary Lou inledde von Eckermann starkt när de gick ut som tvåa i söndagens grundomgång. En felfri superrunda innebar att han gick vidare till omhoppningen. Väl där blev det till slut en åttondeplats som innebar hans nio första inkasserade poäng för säsongen.

Mordasini 29:a

Tävlingens andra svenskhopp, Charlotte Mordasini slutade tillsammans med hästen Romane du Theil på en 29:e plats, efter att ha missat att gå vidare till omhoppningen efter två nedslag och åtta fel.

Tysk seger

Vann gjorde tyska Marcus Ehning med sin häst Comme ll Faut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.