Henrik von Eckermann och May Lou. Foto: Bildbyrån

von Eckermann: ”Mary Lou måste tagga ner”

Uppdaterad
Publicerad

Värlscuptävlingen i Bordeaux på lördag kväll är den näst sista chansen för ryttarna i den västeuropeiska ligan att samla poäng för att ta en av de 18 finalplatserna till Omaha senare i vår. Henrik von Eckermann är åtta i totalställningen på 39 poäng och 35-åringen har lite att skruva på.

”Mary Lou är nästan för taggad. Hon måste tagga ner lite. Det är mitt arbete inför i morgon”, säger von Eckermann till SVT Sport.

Henrik von Eckermann och Mary Lou var 12:a i sin senaste världscupstart i Leipzig, det 11-åriga stoet har vilat sen dess men värmde upp med en 1:40-klass under fredagseftermiddagen.

– Ska jag vara ärlig så var hon oroligare än hon var i Leipzig. Där var hon väldigt lugn. Det var inte på något sätt dåligt i dag, men hon var lite hetare. Jag tror att det har med banan att göra. I Leipzig sitter publiken lite längre i från. Medan här sitter de väldigt tätt inpå, säger Henrik von Eckermann till SVT Sport efter klassen med Mary Lou där ekipaget hade 6 fel.

Är det något som oroar dig inför lördagskvällen?

– Nä, orolig är jag inte. Det är sånt man får leva med. Så är det med hästerna. Man får inte alltid exakt som man vill ha, säger von Eckermann och fortsätter:

– Hon hoppar rätt bra. När man ska hoppa de här stora hindrena behöver jag ha henne lite lugnare. Är hon stressad är risken att hon hoppar snabbt. Då är det lätt att det blir något fel. Risken är mindre när hästen är lugnare.

”Tänker inte på poängen”

Att det är näst sista chansen att samla poäng för Omaha är inget som svensken lägger alltför stor vikt vid.

– Nä, nervös är jag inte. Jag tänker inte på poängen. Jag vill göra det bra i själva världscup-klassen. Jag har inte haft henne (Mary Lou reds anm.) så länge, så det är lite nya grejer. Se hur hon reagerar. Det blir intressant för mig i morgon att se. När det inte var optimalt i dag.

Världscuptävlingen från Bordeaux direktsänds i SVT24 20:25 på lördag, tävlingen går också att följa direkt i SVT Sports app eller i SVT Play.

Möt Dujardin

Ladda upp för lördagens världscuphoppning med det senaste avsnittet av Equestrian World (i spelaren ovan). Ni möter bland andra Charlotte Dujardin och hör hennes tankar kring Valegros farväl från tävlingsarenan. Dessutom besöker magasinet 22-åriga dressyrstjärnan Sönke Rothenberger som i somras var med och tog OS-guld med det tyska laget i Rio.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.