Arkivbild. Tinne Vilhelmson och hästen Paridon Magi. Foto: Bildbyrån

Vilhelmson avstår finalen – sparar bästa hästen

Uppdaterad
Publicerad

Det är inga svenskar med i dressyren i världscupfinalen i helgen. Både Patrik Kittel och Tinne Vilhelmson Silfvén satsar helhjärtat mot EM i sommar. För SVT Sport berättar hon om den satsningen.

– Jag satsar på att börja utomhus sista helgen i april, säger Vilhelmson.

Världscupfinalen går av stapeln i Kanada i helgen utan Tinne Vilhelmson Silfvén som har tävlat i USA under vintern, där hon bland annat blev tvåa i en världscuptävling och nu är hon på väg hem.

– Jag är jättenöjd, jag har tränat min andrahäst Paridon Magi  och han har utvecklats mycket, säger Vilhelmson Silfvén.

Hon valde att inte satsa på världscupen utan satsar mot EM i sommar.

Vill spara Don Auriello

– Don Auriello har fått en lugnare vinter eftersom att han inte är så ung längre men han är på väg igång så att han förhoppningsvis är i toppform till EM.

– Kanske är därför som jag valt bort världscupen. Det handlar väl mest om att jag är rädd om honom. Men jag har två nya hästar efter honom som ser lovande ut.

Vilhelmson Silfvén är alltså på väg hem till Sverige men kommer trots det försöka se världscupfinalen i Omaha.

– Vi flyger hem under tävlingarna och sen kommer vi att bila till Skåne så jag hoppas kunna se det i bilen. Men jag har tänkt på var jag kommer att vara när det går.

Och hon har en favorit till segern.

– Isabell Werth har haft en fantastisk säsong, hon är en fantastisk ryttare, erfaren, har en fin häst. Jag tror att dom har stora chanser att vinna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.