von Eckermann jagar viktiga poäng i Spanien

Uppdaterad
Publicerad

Henrik von Eckermann har haft stolpe ut för det mesta i världscupen hittills. I Spanien i helgen blir det viktigt för fortsättningen att svensken tar poäng. ”Det borde bli en fullträff och jag tror att den kommer nu”, säger SVT Sports expert Lotta Björe.

Världscuppoängen har inte direkt regnat över de svenska ryttarna den här säsongen. von Eckermann tog sina första i Madrid för två veckor sedan, då med hästen Mary Lou. Den kommer han att använda även i helgen.

Om han ska fortsätta satsa på att ta sig till världscupfinalen behöver han börja samla poäng.

”Släpper nog”

– Ofta är det så att när det går bra för någon svensk så ger det ringar på vattnet. Nu var Douglas bra i Stuttgart. Jag tror att om någon kommer upp på pallen så släpper det nog, säger Björe.

Douglas Lindelöw var tvåa i Stuttgart i november. Han tävlar igen nästa vecka. I A Coruña får von Eckermann sällskap av Jonna Ekberg.

Om von Eckermann inte tar poäng tror Björe att han snart kan komma att lägga om sin strategi. Efter A Coruña tävlar han i Mechelen i julhelgen.

”Bättre och bättre”

– Om inte det inte har blivit succé efter det tror hag att han tänker med på EM, säger Björe.

Mary Lou är en relativt ny häst för von Eckermann.

– För varje gång den är med så blir den bättre och bättre. Det borde bli en fullträff och jag tror att den kommer nu, säger Björe.

Så sänder SVT

Söndag 11 december

16.50: Världscuphoppning direkt svtsport.se och appen

23.00: Sammandrag SVT1, svtsport.se och appen

Kommentator: Maria Wallberg.

Expert: Lotta Björe.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.