Henrik von Eckermann, här på Cantinero. Foto: Bildbyrån

Von Eckermann till världscupfinalen

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en lång väntan – men till slut kunde Henrik von Eckermann andas ut och konstatera att han får rida världscupfinalen i Göteborg. Detta trots hela 18 fel i lördagskvällens världscuptävling.

Det var i franska Bordeaux som den elfte och sista världscuphoppningen avgjordes. Och för Henrik von Eckermann och Douglas Lindelöw fanns fortfarande chansen att ta en av 18 platser i världscupfinalen i Göteborg i slutet av mars.

För Douglas Lindelöw, som var först ut av de båda svenskarna, krävdes det en bra placering för att det skulle gå vägen. Men efter åtta fel med hästen Udermus fick han se chansen gå upp i rök.

”Kunde inte gjort något mer”

– Han rider så fint och gör verkligen allt för att hästen ska klara hindren felfritt. Från Douglas håll kunde han absolut inte ha gjort något mer, säger SVT Sports expert Lotta Björe.

Inte heller för Henrik von Eckermann blev det en lyckad hoppning i Bordeaux. Efter att hästen Giljandro van den Bosrand, som världscupdebuterade, vägrat ett hinder två gånger om blev det hela 18 fel och en 38:e plats, sist av de ekipage som fullföljde.

Von Eckermann till Göteborg

Svenskens 39 poäng i världscupen inför tävlingen gjorde dock att det räckte ända till Scandinavium ändå. Efter en nervös väntan för von Eckermann, då hela 17 ekipage hamnade i omhoppning, blev platsen i världscupfinalen i Göteborg hans.

– Underbart och härligt, det hade varit tråkigt utan någon svensk. Nu har han en och en halv månad på sig att jobba fram Sansibar, det är ett ekipage som ska bli spännande att se vid sidan av Cantinero, säger Lotta Björe.

– Henrik har fått mer erfarenhet för varje år, sådant är alltid viktigt och talar till hans fördel i Göteborg, fortsätter hon.

Lördagens tävling vanns av fransmannen Kevin Staut på Reveur de Hurtebise H D C.

SVT sänder världscupfinalen i Göteborg 24-28 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.