Foto: BILDBYRÅN

von Eckermann vann före Fredricson

Uppdaterad
Publicerad

Efter en snudd på flygande omhoppning av von Eckermann tog han hem segern i avslutande 1,45-hoppningen i danska Herning, tre tiondelar före landslagskollegan Peder Fredricson. En perfekt avslutning på en strålande svensk insats helgen igenom.

Denna gång vann von Eckermann med unga Cortina 212, och han är mycket nöjd med hur hon tog sig an utmaningen.

– Hon är bara åtta år och det här är en riktigt stor bana för henne, jag är så nöjd, säger han till SVT Sport och fortsätter:

– Det är så otroligt kul när det funkar så här bra, nu ska jag bara njuta och glädjas ordentligt åt det här flytet.

Har hittat flytet

Efter att han haft sin bästa tävlingshelg någonsin på Gothenburg Horse Show har topp-placeringarna fortsatt att trilla in. Ingen tillfällighet enligt von Eckermann.

– Självförtroende betyder så oerhört mycket. Man är mer avslappnad och allt kommer naturligt.

Före tävlingarna i Göteborg hade det varit stolpe ut under en tid, en trend som inte alltid är lätt att vända.

– Det som är konsten för att komma ur en dålig period är att bara nöta på, behålla lugnet och lita på att man gör rätt. Det kan låta lätt, men det är det inte. Jag är stolt att jag lyckats vända formen på det här sättet, säger von Eckermann till SVT Sport.

Världscupfinalen hägrar

Nästa vecka väntar tävlingar i Paris innan det är dags för inomhussäsongens stora mål; världscupfinalen i Omaha, som sänds i SVT.

– Nu skall jag behålla fokus inför värlscupfinalen. Men det blir inga problem för jag kan snarare vara för fokuserad.

Vann före Fredricson

Von Eckermann vann 1,45-hoppningen före Peder Fredricson, som gjorde vad han kunde med nya stjärnan Christian K, men var knappa tre tiondelar bakom sin landslagskollega till slut.

Svenskarna imponerade redan i grundomgången där de båda stod för dagens två finaste rundor.

– Att vi är etta och tvåa är helt grymt, vi sporrar varandra. Han har haft en grym helg här och idag var jag den som var först. Men vi är bra på att glädjas åt varandra, säger von Eckermann till SVT Sport.

Inga placeringar för Lindelöw och Baryard-Johnson

I '-Hertogenbosch avslutades de femstjärniga tävlingarna med Grand Prix. Malin Baryard-Johnson tog sig inte vidare till omhoppning, efter två nedslag.

Douglas Lindelöw tog sig vidare – men fick nöja sig med niondeplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.