Stark svensk insats i tidshoppning

Uppdaterad
Publicerad

De svenska ryttarna startade piggt i tidshoppningen som inledde sista dagen på Gothenburg Horse Show. Bäst var Henrik von Eckermann som tog tredje plats i en klass som fick fransk seger genom Roger Yves Bost.

Henrik von Eckermann har haft fantastiska dagar på Gothenburg Horse Show och han inledde också söndagen med en ritt som signalerade att han på allvar vill slåss om att bli tävlingarnas totalt bäste ryttare. En fin tredjeplats tillsammans med Little Lord.

– Det är inte många hästar som kan gå så här fort tre dagar i rad. Ofta tappar de lite när de får gå snabbt, men han har varit fantastisk, säger von Eckermann till SVT Sport.

”Visade hur det ska gå till”

Henrik passade också på att berömma franske segraren Yves Bost.

– Han har den långsammaste hästen av alla, ändå kan han rida snabbast av alla. Idag visade han oss hur det ska gå till.

Nej, det var ingen som rådde på Roger Yves Bost. Han hade satsat allt på ett kort med Tesway de la Batia och tiden kändes oslagbar. Ändå var tvåan, Leopld van Asten från Holland, bara dryga två tiondelar bakom den segrande fransmannen. Yves Bost var inne på samma spår som von Eckermann.

– Han är inte den snabbaste hästen men idag gick det vägen, säger Roger Yves Bost till SVT Sport.

Bra svensk insats

Rolf-Göran Bengtsson är omåttligt populär och med OS-hästen Unita Ask gav han Göteborgspubliken en smakstart när han som förste svensk tog ledningen i klassen, femteplacering till slut för RGB. I eftermiddag rider sin sista start på svensk mark med Casall Ask.

Svenskt även på sjunde plats tack vare Alexander Zetterman och Volstrups Cody. En skön placering för Zetterman som haft ett lite motigt Gothenburg Horse Show.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.