Alexander Zetterman. Foto: Bildbyrån

Zetterman förd till sjukhus efter fall

Uppdaterad
Publicerad

Svenske ryttaren Alexander Zetterman är förd till sjukhus sedan han blivit trampad av sin häst efter ett fall.

Där fick han beskedet att nyckelbenet är av. – Först tänkte jag att jag skulle bryta nacken, jag landade rätt så illa på huvudet. När jag reste mig upp så kände jag igen det direkt och förstod att det var nyckelbenet, säger han till Expressen.

Zetterman, med landslags- och mästerskapsmeriter, kvalade till lördagens derby i Falsterbos hästshow på Cordalis när hästen störtade vid ett hinder.

I fallet blev Zetterman illa trampad.

Han gick för egen maskin av banan, men kom snabbt under vård och ambulans tillkallades.

Om det rör sig om ett nyckelbensbrott är det andra gången på tre säsonger som Zetterman råkar ut för den typen av skada. Vid tävlingar i Varberg 2015 råkade han illa ut och kunde inte tävla på ett tag.

Alexanders pappa, Royne Zetterman, bekräftar för SVT Sport att nyckelbenet är av. Det är inte är samma sida som senast och frakturen kräver inte operation. Cordalis har också undersökts efter fallet av veterinär.

– Hästen är checkad två gånger och enligt hästägaren ser allt bra ut, berättar Royne Zetterman för SVT Sport.

1,45-klassen vanns av irländaren Cian O'Connor.

Fredagens inledande internationella klass (1,45) vann nederländaren Jur Vrieling. Där var Malin Baryard Johnsson bästa svenska när hon slutade fyra på Second Chance.

Senare i dag avgörs nationshoppningen där kvartetten Henrik von Eckermann, Douglas Lindelöw, Evelina Tovek och Peder Fredricson rider för Sverige.

Sverige startar som trea i tävlingen som avgörs över två omgångar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.