Rissveds imponerade i Deodoro Sports Complex i Rio. Foto: TT Nyhetsbyrån

Rissveds trea på för-OS i Rio

Uppdaterad
Publicerad

Om ett knappt år är ett dags för mountainbike cyklisterna att tävla om OS-medaljer i Rio. I går gjorde de ett första tufft test av de nya OS-banorna i för-OS.

Och det blev svenska framgångar som ger ett OS-hopp. Jenny Rissveds tog sig in på bronsplats på den tuffa banan, efter polskan Maja Wloszczowska och italienska Eva Lechner.

– Det känns verkligen jättekul, det är första gången för mig i Brasilien och första gången jag kollar in OS-banan. Det känns som om banan passar mig. Några tekniska partier, stenkistor och hopp, och det passar mig bra. Jag tycker det är jättekul, en snabb bana, säger Rissveds till SVT Sport.

Hon är nöjd över att prestera bra i seniorklassen.

– Jag har kört i U23-klassen hela säsongen i världscupen. Om jag kommer til OS kommer jag köra i seniorklassen vilket jag även gjorde nu. Jättekul att få tävla mot de stora tjejerna och visa att jag har något att komma med även där.

I den tryckande hettan hade många problem med banan. På herrsidan var det 12 cyklister som inte fullföljde loppet. En av dem var svenske Emil Lindgren. Mattias Wengelin däremot körde in som 21:a. På damsidan kom aldrig Alexandra Engen till start.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.