Lotta Schelin byttes ut i onsdagens Champions League-kvartsfinal. Foto: TT Nyhetsbyrån

Olycksminuter fällde Rosengård

Rosengård hade några blytunga minuter i slutet av första halvlek i den första kvartsfinalmatchen mot Barcelona. Först satte sig Lotta Schelin ner och tog sig för benet. När hon sedan gick av planen och Rosengård förberedde ett byte gjorde bortalaget 1-0.

Barcelona dominerade första halvlek men Rosengård såg ändå ut att kunna hålla 0-0 i paus i kvartsfinalen i Champions League. Men så, i 45:e minuten tog sig plötsligt Lotta Schelin för låret. Hon satte sig ner nära mittlinjen, lagets sjukgymnast kom in men landslagsstjärnan gick sedan av planen själv.

– Hon fick en känning i baksida lår och är hårt lindad, säger Rosengårds sjukgymnast Karin Boman till SVT Sport.

Minuten senare, när Sanne Troelsgaard Nielsen väntade på att få komma in och ersätta Schelin, passade Barcelona på. Ett misstag av Emma Berglund i backlinjen och bollen hamnade hos Leila Ouahabi som placerade in 1-0 bakom Zecira Musovic i hemmamålet.

Tungt för Rosengård och de 5 000 åskådarna på plats på Malmö IP.

”Tråkigt med förlust”

1-0 blev också slutresultatet. Hemmalaget hade en bra period i mitten av andra halvlek men Barcelona backade hem och Rosengård skapade egentligen aldrig någon riktigt farlig målchans.

– Det är tråkigt med förlust, samtidigt är det en match till nere i Barcelona. Vi har allt att vinna nu. Det är ingen fara på taket egentligen även om det alltid är en besvikelse att förlora en viktig match på hemmaplan, säger Schelin till SVT Sport.

Barcelona har aldrig nått CL-semi

Spanjorskorna har i och med segern ett bra läge inför returen nästa onsdag. Och faktum är att Barcelona aldrig tidigare har nått längre än just kvartsfinal i Champions League – förra året snuvades man på en semifinalplats av Paris SG.

Senast Rosengård nådde längre än kvartsfinal var säsongen 2003/04 då man föll i semifinalen mot Frankfurt.

Schelin är klar över vad som behöver förbättras inför returmatchen.

– I andra halvlek tryckte vi upp laget högre upp och satte press på dem tidigare. Det känns som att det finns möjligheter. Vi såg hur vi ska sätta press, säger Schelin.

Rosengårds CL-facit

Klubbens facit i Champions League under klubbnamnen Rosengård, LdB Malmö och Malmö FF:

2015–16: Kvartsfinal, utslaget av Frankfurt (efter straffar, 1–1 sammanlagt).

2014–15: Kvartsfinal, Wolfsburg (4–4 sammanlagt, utslaget på grund av färre gjorda bortamål).

2013–14: Åttondelsfinal, Wolfsburg (2–5).

2012–13: Kvartsfinal, Lyon (0–8).

2011–12: Kvartsfinal, Frankfurt (1–3).

2003–04: Semifinal, Frankfurt (1–4).

Källa: TT Nyhetsbyrån