Ryggproblem stör Sjöström

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska EM-guldhoppet Sarah Sjöström har drabbats av ryggproblem under simlandslagets träningsläger i Portugal. 20-åringen stod därför över dagens tilltänkta tävlingsdistans, 50 meter fjäril. EM i augusti ska dock inte vara i fara. – Absolut inte, det är snarare bra att få några extra träningspass, säger Sjöström.

Under SM-veckan i Borås för några veckor sedan slog Sarah Sjöström till med makalösa 24,43 på 50 meter fjäril: nytt världsrekord och första kvinnliga tid någonsin under 25 sekunder på distansen.

I dag var tanken att Sjöström skulle tävla i Portuguese Open i Lissabon men hon valde att stå över på grund av ryggproblem.

– Det var en lättare sträckning. Sådant som händer när man tränar hårt, säger Sjöström.

Ryggskavanken tvingade henne till ett par dagars vila under landslagslägret i Rio Maior, som pågått de senaste två veckorna.

– Så istället för att tävla i dag och i morgon kör jag träningspass för att ta igen lite.

Sjöström kommer troligtvis inte heller simma morgondagens distans, 200 meter fritt, men beräknas vara tillbaka i tävlingsbassängen på lördag när det är dags för 100 meter fjäril.

Har det här någon inverkan på din EM-uppladdning?

– Absolut inte.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.