Stina Nilsson på fall i Lahtis. Foto: TT.

Ryskan förbannad på Stina Nilsson

Uppdaterad
Publicerad

Ryskan Natalija Matvejeva var förbannad på Stina Nilsson efter att denne kört in för snävt och orsakat en krasch där bägge hamnade i snön i sprintsemin.

– Hon stängde mig. Jag förstår inte varför hon gjorde det, vi hade kunnat gå till final allihopa eftersom vårt heat var så snabbt, säger Matvejeva till NRK.

Nilsson flyttades senare ner till sjätte plats i heatet av juryn och hade alltså inte nått final även om hon stått på benen i den sista kurvan.

”Nilsson ville inte skaka hand”

Efteråt ville Matvejeva diskutera det inträffade.

– Jag är besviken. Jag ville skaka hennes hand efter men hon ville inte. Jag vill fråga henne varför hon gjorde det. Jag är förbannad. Jag förlorade medaljen där, säger hon.

NRK berättade för Nilsson om att Matvejeva var förbannad på henne.

– Vi är förbannade bägge två. Man ska stå på benen och gör man inte det kan man inte slåss om medaljerna, säger Nilsson som kommer att köra skiathlonen på lördag i sitt nästa lopp i  Lahtis.

Nilssons insats sågas i Norge

I Norge ger man inte mycket för svenskans insats.

– Det var det dummaste jag har sett i mitt liv, säger norske legendaren Odd-Björn Hjelmeset till Expressen.

Johan Granath, tränare för de svenska damerna, försvarar dock Nilssons agerande.

– Hon måste avancera på nåt sätt. De kommer i kurvan båda två. Det är tillfälligheter.

Så sänder SVT Sport från skid-VM

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.