Så har Laurén laddat för titelfajten

Uppdaterad
Publicerad

På lördag kan Sverige få en ny världsmästare i boxning. På en gala i Rocklundahallen i Västerås går Mikaela Laurén en titelfajt mot amerikanskan Aleksandra Magdziak Lopes om WBC-bältet i superweltervikt.

– Mikaela är i jättebra form. Hon har en härlig mental inställning, säger hennes sparringpartner Anna Laurell i SVT:s Gomorron.

Mikaela Laurén har själv valt att möta Aleksandra Magdziak Lopes i titelfajten.

– Den här är den största matchen Mikaela kommer gå. Hon är så himla positiv hela tiden. Jag tror att hon har stora chanser, men hon möter en bra motståndare. Mikaela måste vara tuff mot henne, säger sparringpartnern Anna Laurell i SVT:s Gomorron.

– Mikaela har tränat otroligt mycket fys. Det är många utmaningar på flera olika plan. Hon är väldigt uthållig, en av hennes största styrkor är att hon vet vilken väg man måste gå för att bli bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.