Salminen satsar mot ny OS-medalj

Uppdaterad
Publicerad

Max Salminen tog OS-guld tillsammans med Fredrik Lööf i starbåt för två år sedan i London. Sedam dess stasar han på finnjolle och är redan på plats i Rio de Janeiro för att öka chanserna på en ny OS-medalj.

Efter OS-guldet påbörjade Max Salminen sin nya satsning. Det är två år kvar till nästa olympiska sommarspel, men han är redan på plats i Brasilien för att förbereda sig.

– Nu handlar det mycket om att spendera tid här för att lära sig stället och vattnena och för att lära sig hitta rätt material som fungerar bäst på den här platsen, säger han till SVT Sport.

Han berättar om skillnaderna mellan London och den kommande OS-platsen.

– Dels är det mycket varmare än det var i England. Sen är topografin väldigt annorlunda vi har otroligt många höga berg runt seglingsbanan. Det influerar vinden mycket, den blir turbulent, säger Salminen som tycker att förhållandena passar honom.

Blev sjua på EM

– I svenska laget är vi duktiga på att vara här tidigt inför ett OS vilket jag tror kommer hjälpa oss. Jag gillar också den här lite mer kluriga och vridiga seglignen.

Max Salminen visade redan i fjol att han kan bli att räkna med i finnjolle. Då shade han som mål att sluta topp 20 men blev sjua på EM. Målet är solklart inför OS om två år.

– Målet är fortfarande att ta en andra medalj. Det menar jag ska gå, hela laget runt omrking mig är så pass bra så det känns som att det bara är upp till mig.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.