Sara Algotsson behåller stjärnhästen

Uppdaterad
Publicerad

Senare dag ska Sara ge besked till den tyska affärsmannen som äger det 8-åriga stoet

om hon kan köpa hästen eller inte – och beskedet kommer att bli ett ja, säger Sara Algotsson Ostholt till SVT Sport.

Insamlingen via Facebook som började med ett desperat upprop förra onsdagen har hittills skramlat ihop 750.000 och innan dagens slut kommer beloppet som saknades, 870.000 kr, med största sannolikhet vara uppnått.

I somras vann Algotsson Ostholt OS-silver i fälttävlan med hästen Wega. Mrs Medicott är tänkt att bli hennes nästa OS-häst. Insamlingen har inte bara betytt mer pengar utan framför allt ett större intresse från sponsorerna.

Sara har lovat hästägaren att hålla köpeskillingen hemlig men enligt vad SVT Sport erfar handlar det om cirka två miljoner kronor.

– Sedan insamlingen blev känd i media så har det hela vänt. Nu återstår för mig att skriva bra avtal med sponsorerna så att jag är helt säker på att få behålla och rida Mrs Medicott över OS i Rio. Jag hoppas kunna presentera min huvudsponsor ikväll, säger Algotsson Ostholt till SVT Sport.

I kvällens Sportnyttt ser ni en intervju med Sara Algotsson Ostholt med Mrs Medicott på hemmaplan i tyska Warendorf.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.