Sävehofs Ida Odén: ”Är bäst av fem”

Uppdaterad
Publicerad

Efter 95 raka segrar tog det stopp. Sävehof förlorade med knappa 26-25 mot Skövde, som nu leder semifinalserien. ”Men det är bäst av fem”, säger Sävehofs fyramålsskytt Ida Odén snabbt.

Sävehof hade inte förlorat en enda match i Sverige på över tre år. Men efter att Skövdes Maja Eriksson satt avgörande 26-25 i dag bröts den jättelika segersviten på 95 matcher.

– Det där med 95 matcher är ju helt otroligt, det var kanske bra att en förlust kom. Den skulle ju komma så småningom, säger Sävehofs Ida Odén till SVT Sport.

”Kom inte upp i nivå”

– Men det är ju alltid surt att förlora. Jag tycker inte att vi kommer upp till den nivån som vi kan hålla, så nu har vi något att jobba på till nästa match på tisdag, fortsätter hon.

Odén, som stod för fyra mål i den jämna matchen, får medhåll av SVT Sports expert Therese Brorsson.

– Jag saknar lite viljan de brukar ha, jag saknar Alm lite och Odén i vissa lägen, säger hon.

Är redan revanschsugen

Ida Odén och Sävehof har redan börjat blicka framåt till de återstående semifinalmatcherna.

– Vi sa det, att det är bäst av fem. Och många vill ta revansch på sig själva, så det finns mycket att ta på, konstaterar hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.