Skuru: ”Sävehof har spräckt sin bubbla”

Uppdaterad
Publicerad

Sävehof är storfavorit i SM-finalen i handboll. Men Skuru hoppas kunna skrälla och tror man lärt sig en del av fjolårets final.

– Sävehof har spräckt sin bubbla lite i semifinalerna. Vi har stora chanser, säger en av Skurus nyckelspelare Carin Strömberg.

I fjolårets final krossade Sävehof Skuru med 38-20. Nu möts lagen igen och Skuru hoppas dra nytta av lärdomarna.

– Vad jag minns var vi inte taktiskt förberedda. Vi stod mycket nere och lät de skjuta sönder oss. Nu har vi desutom haft mer tid att förbereda oss för fjol gick semin till fem matcher, säger mittnian och lagkaptenen Strömberg.

elitserien i handboll 2014-2015

Skuru har i förberedelserna valt att studera möten med Sävehof den här säsongen snarare än finalen ifjol.

– Jag har försökt att inte tänka på den matchen sen dess. Spelmässigt fanns inget att ta med sig. I år blir det ny taktik med snabbare spel som kommer gynna oss. Och det kan i alla fall aldrig bli sämre än ifjol. Vi har ingen press på oss, Sävehof är favoriter, säger hon.

– Vi ska vara lite kyliga som lag och inte låta jippot runtom ta fokus. Vi vet vad som förväntas av oss och vad vi behöver prestera.

Hur stort vore det att vinna?

– Det skulle vara det största som hänt. Och att sen få spela Champions League vore superkul!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

elitserien i handboll 2014-2015

Mer i ämnet