Ida Odén efter semifinalen mot Skövde Foto: Bildbyrån

Sävehof mot sjunde raka guldet

Uppdaterad
Publicerad

Sävehof gör på söndagen sin tionde raka SM-final och har chans på ett sjunde guld på raken. Men i semifinalserien mot Skövde kom lagets första förlust mot svenskt motstånd på över tre år – tändvätska för motståndarna Skuru. – Skönt att se att de kan förlora, säger Skurus Carin Strömberg till SVT Sport.

Sävehof står vid vad som skulle kunna beskrivas som vägs ände. En imponerade epok kan vara på väg mot sitt crescendo – finalen är lagets tionde raka och en seger skulle ge ett sjunde guld i följd. Samtidigt kommer man från att alldeles nyligen ha förlorat sin första match mot svenskt motstånd på över tre år. Och efter säsongen kommer hela sju spelare att lämna laget.

– Jag försöker att inte tänka på det, man får ta känslorna efteråt, säger Ida Odén, en av spelarna på väg att lämna, och fortsätter apropå den långa segersviten:

– Många vill nog se oss förlora men vi tar det som en morot. Hade jag sett det utifrån så hade väl jag tänkt samma sak.

Bra tajming för Skuru

Trots det starka motståndet ser Skuru sina chanser som goda, och den känslan förstärktes när Sävehof visade sig mänskligt mot Skövde i semifinalserien. Där kom den första – och andra – förlusten mot svenskt motstånd på över tre år.

Men även sett till det egna laget menar Skuruspelaren Carin Strömberg att möjligheten till seger mot favorittippade Sävehof är större än någonsin tidigare.

– Till att börja med är vi ett annat lag än förra året vilket ger oss en annan matchbild. Vi är snabbare, rörligare, mer av ett kollektiv. Inte som förra året när vi lutade oss mot vissa pjäser i anfallsspelet. Vi har rappare anfall och jag tror det passar bättre.

”60 jämna minuter”

Ida Odén i Sävehof är inne på samma sak, årets final blir jämnare än fjolårets. Vilket i och för sig fortfarande lämnar en hel del utrymme för Sävehoftriumf – segersiffrorna då skrevs till hela 38-20.

– Det kommer bli jämnare i år absolut, jag förbereder mig för 60 väldigt jämna minuter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.