Foto: Scanpix

Sävehof på väg mot åttonde raka finalen

Uppdaterad
Publicerad

Sävehofs damer har inte förlorat en enda match i elitserien den här säsongen. Om det blir seger i den tredje semifinalmatchen mot H65 Höör i kväll är Partillelaget klart för sin åttonde (!) raka SM-final.

– Vi har en go' känsla. Vi har spelat två bramatcher så här långt i semifinalserien, säger Jamina Roberts till SVT Sport.

De senaste åren har Sävehof krossat i stort sett allt motstånd i elitserien. Den här säsongen har det inte blivit en enda förlust.

Den första semifinalen mot H65 Höör vanns med förkrossande 30-17. Den andra med 27-16.

– Jag tycker att vi i den senaste matchen visade att vi inte slappnade av speciellt mycket. Vi vill ju till final och ha en bra match med oss, säger Roberts.

Men hur gör man för att inte slappna av, när man har vunnit varenda match?

– Vi har ju fått göra så hela säsongen. Alla matcher är inte så utmanande resultatmässigt, men det är också en av våra styrkor att vi klarar att hålla en bra nivå fast vi möter lite svagare lag. Vi har bra träningar och ingen vill göra bort sig.

Samtidigt ser Jamina Roberts det som ett angenämt problem att vinstmaskinen ångar på.

– Man är ganska van att vinna och det är kul. Man ska inte heller göra det till en vana att förlora, och börjar tycka att det känns okej.

Hade det inte varit mer utvecklande om ni fick tufft motstånd i elitserien?

– Jo, det hade det varit. Både för oss och andra lag. Men det är inte så mycket vi kan göra, det är upp till de andra lagen att bli bättre.

För att få mer motstånd och hårdhet tränade mästarlaget mot klubbens A-pojkar inför semifinalerna.

– De kom tvåa i deras SM i helgen så de är ju bra. De är lite större, lite snabbare. När vi spelar mot dem ligger vi hela tiden på gränsen eftersom vi ofta hamnar ett steg efter.

– Samtidigt spelar vi ju ibland match på träning, med vår trupp uppdelad i två lag. Och vi är så bra, så båda lagen skulle kunna spela i elitserien.

Vad behöver ni utveckla för att lyckas ännu bättre internationellt?

– Vi kom ändå in i det rätt så bra i Champions League och vann sista matchen så vi har ett lag som håller. Men vi har inte så många matcher där vi kan mäta oss var vi ligger. Sedan handlar det också om att fler måste få rutin av stora matcher.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.