Foto: Bildbyrån

Sävehofs spelmotor borta året ut

Uppdaterad
Publicerad

Sävehof får klara resten av slutspelet, och större delen av nästa säsong, utan sin spelmotor Elin Karlsson. Mittnian skadade korsbandet under gårdagens semifinal mot Skövde.

Det var i slutet av matchen som olyckan var framme – Karlsson vred till vänster knä och kunde inte ta sig av planen själv. Redan då fanns farhågor om en långvarig skadefrånvaro, som nu bekräftats. Spelmotorn blir borta resten av året.

”Med stor sannolikhet är främre korsbandet och inre sidoledbandet skadade” säger klubbläkaren Kurt Andersson i ett pressmeddelande.

Operationen kommer att dröja en månad och sedan väntar en lång rehabiliteringsperiod, med comeback tidigast i början av 2016.

– Jag känner mig tom i dag. Jag kände direkt när det hände att både det ena och det andra gick av, säger Karlsson till SVT Sport.

I dag känns en comeback osäker för 26-åringen.

– Jag vill ju sträva mot det. Men det är ju en lång väg, får se om man orkar.

Sävehof ligger under i semifinalserien och nu är uppförsbacken ännu lite tyngre.

– Det är ett jätteavbräck för laget. Hon betyder oerhört mycket för oss. Hon är ju vår ordinarie mittnia och har blivit allt viktigare under säsongen. Dessutom en av dem vi tänkt bygga laget kring nästa år, säger Sävehofs tränare Henrik Signell till SVT Sport.

Den skadade spelmotorn själv tror att Sävehof ska lyckas med vändningen.

– Nu kör vi bara och släpper spärrar. Vi kommer spela SM-final, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.