Lotta Schelin och Therese Sjögran. Foto: Bildbyrån

Schelin: ”Sådana som Sjögran växer inte på träd”

Uppdaterad
Publicerad

I tio år spelade de ihop i landslaget.

Men sommarens VM blir sista gemensamma föreställningen för Therese Sjögran och Lotta Schelin.

– Det kommer att kännas, säger Schelin till SVT Sport.

På en presskonferens under tisdagen meddelade Therese Sjögran att karriären är över efter sommarens VM-slutspel i Kanada. I stället kommer den 38-åriga veteranen att bli sportchef i Rosengård.

Lyon-stjärnan Lotta Schelin är inte förvånad över Sjögrans beslut.

Damlandslaget Fotboll

– Nej, snacket har ju gått lite. Med tanke på hur länge hon har hållit på är jag inte förvånad. Hon är ju en ikon, som varit med i toppen i så många år. Men jag tycker att det är kul att hon känner sig redo för annat och det är kul att Rosengård tar tillvara på henne, säger Schelin till SVT Sport.

Schelin och Sjögran har kamperat ihop i landslaget i tio år, och vunnit ett EM-brons och ett VM-brons tillsammans.

– Sådana som Sjögran växer inte på träd, hon har betytt oerhört mycket för landslaget i många år. Det är mycket rutin som försvinner. Jag är glad över hennes karriär, det kommer kännas när hon slutar. 

Lotta Schelin får tänka länge innan hon kommer fram till vilket av alla gemensamma minnen med Therese Sjögran som är det bästa.

– Vi har varit med om så otroligt mycket ihop, Det är sjukt svårt att säga. Men det är klart att det förra VM:et, där vi vann bronsmatchen med 2-1 är extra känslosamt, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget Fotboll

Mer i ämnet