Michael Schumachers tillstånd har förbättrats. Foto: TT Nyhetsbyrån

Schumacher gör framsteg

Uppdaterad
Publicerad

Förre formel 1-stjärnan Michael Schumacher gör framsteg efter vinterns skidolycka, som gjorde att han hamnade i koma. ”Han visar korta stunder av medvetande och uppvaknande”, säger Schumachers pressansvarige Sabine Kehm i ett uttalande på fredagen.

Schumacher slog i huvudet i en skidolycka i franska Meribel den 29 december, och vårdas fortfarande på ett sjukhus i Grenoble.

De senaste dagarna har det rapporterats om bakslag för Schumacher, men de uppgifterna tillbakavisas alltså nu av motorlegendens pressansvarige Sabine Kehm.

Schumachers olycka

– Vi är på hans sida under en lång och svår kamp tillsammans med teamet från sjukhuset i Grenoble, och vi fortsätter att behålla tron, säger hon.

Tackar för stödet

Hon tackar även för stödet runt om i världen för Schumacher.

– Vi skulle vilja tacka er alla för er symptati. Samtidigt vill vi återigen be er att förstå att vi inte avser att avslöja mer detaljer (kring tillståndet). Det är nödvändigt för att skydda privatlivet för Michael och hans familj, och gör att läkarteamet kan jobba vidare i lugn och ro, säger Kehm.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Schumachers olycka

Mer i ämnet