Schumacher är flyttad till Universitetssjukhuset i Lausanne. Foto: Gzzz, Wikicommons/TT

Schumacher ute ur koman – har lämnat sjukhuset

Uppdaterad
Publicerad

Michael Schumacher har lämnat sjukhuset.

Han är inte längre i koma.

Det bekräftar hans agent.

Formel 1-legendaren Michael Schumacher har legat på sjukhus sedan den 29 december då han i franska alperna råkade ut för en skidolycka.

Han ådrog sig allvarliga huvudskador och har i flera månader legat i konstgjord koma. Men nu har han alltså lämnat sjukhuset.

Schumachers olycka

”Inte längre i koma”

”Michael har lämnat Grenobles sjukhus för att fortsätta en lång period av rehabilitering. Han är inte längre i koma. Hans familj vill uttrycka sin tacksamhet till alla fysiologer, sköterskor och terapeuter i Grenoble och alla som från första stund tog hand om honom vid olycksplatsen som alla har gjort ett utmärkt jobb” står det i ett uttalande från hans agent Sabine Kehm.

”Familjen tackar även alla som har skickat vänliga hälsningar till Michael. Ni har utan tvekan hjälpt honom. Till framtiden så ber vi om er förståelse för att hans framtida rehabilitering måste ske utanför det offentliga”.

Schumacher är flyttad till Universitetssjukhuset i Lausanne, uppger sjukhusets talesman Darcy Christen för AFP.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Schumachers olycka

Mer i ämnet