Seger hoppas kunna lyfta PSG

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sport har träffat Caroline Seger, som trivs i storsatsande PSG. Laget ställs nästa lördag mot ”omöjliga” Lyon i Champions Leagues åttondelsfinal. – Det går faktiskt att slå dem, säger Seger.

Hon var nära att vinna Champions Leauge med Tyresö. Sen totalhavererade stjärnklubben. Nu fanns en riktigt bra lösning för Caroline Seger. Hårdsatsande Paris Saint Germain hade redan ögonen på den 29-åriga svenskan som nu är en viktig pusselbit i PSG jakt på den största klubbtiteln.

– Det är få förunnat, man måste ibland stanna upp för att förstå att man för vara med om såna här saker. Man är lyckligt lottad och det känns väldigt bra, säger Caroline till SVT som träffade stjärnspelaren på träningsanläggningen i Bougival strax utanför Paris.

I PSG finns landslagskollegan Kosovare Asllani sedan tidigare. Hon är glad över att ha fått svenskt sällskap.

– Det känns väldigt bra. Vi har spelat med varandra tidigare och vi har känt varandra jättelänge så det är skitkul att hon är här.

PSG har hittills inte lyckats rå på storklubben Olympic Lyon med Lotta Schelin i spetsen.

Åtta raka seriesegrar talar sitt tydliga språk. Nu mötes de i Champions League.

– Bara att vi heter PSG måste vi utnyttja som lag. Detta laget kan mycket mer än de tror. Jag tror att man som ny har lättare att sprida positiv energi. Det går faktiskt att slå Lyon, menar Caroline.

Nästa lördag möts klubbarna i den första av två åttondelsfinaler.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.