Carl P Sylvan (till vänster) och förbundskaptenen Magnus Grävare. Foto: Bildbyrån

Infekterat seglarbråk inför OS-uttagning

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska seglarduon i 49er, Carl P Sylvan och Marcus Anjemark tycker att de är värda en OS-plats.

Förbundskaptenen Magnus Grävare är tveksam.

SOK lämnar nu en öppning.

Och seglarna kritiserar sin förbundskapten för dåligt stöd.

SOK har ett sista uttagningsmöte senast 31 maj och då kan svenskarna få en OS-plats enligt SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo. Carl P Sylvan blir glatt överraskad när SVT Sport berättar vad Reinebo har sagt, men hejdar sig vid en närmare fundering.

– Vi hade ett möte i måndags och då stängdes dörren för oss som vi uppfattade det. Det var ju glada nyheter att vi fortfarande har chansen men frågan är om han (Reinebo) säger det för att pressen hör av sig eller om han verkligen menar det, funderar Sylvan.

Vid mötet i måndags träffade seglarna Reinebo och förbundskaptenen Magnus Grävare. Grävare håller för osannolikt att det blir OS för 49er-duon.

– Ja, det är troligt att det inte blir så, säger Grävare och förklarar att seglarna presterat för svaga resultat för att det ska bli OS.

SOK vill inte stänga dörren.

– Den här saken har vi inte gått till botten med och de är på gränsen, säger Reinebo.

Startats upprop på Facebook

Det har startats en Facebook-grupp under namnet ”Carl och Marcus till OS” där det spekuleras i att förbundskaptenen Grävare inte vill se duon i OS. Det dementerar Grävare med eftertryck.

– Vi vill ha så många seglare som möjligt i OS, men dilemmat är resultaten, säger Grävare och får stöd av Reinebo på SOK om att seglingskaptenen verkligen försökt få med Sylvan och Anjemark till OS.

– Ja, de har anmälts av seglingsförbundet, bekräftar Reinebo och säger att duon slutat 9-11-11 på de tävlingar som SOK haft som grund för OS-uttagningen.

Sylvan hävdar att de klarat kriteriet om att kunna vara med och konkurrera om en topp 8-placering och han tycker att de redan borde fått en OS-plats.

Varit trea på en världscuptävling

– De kan enligt skrivningen titta övergripande på de åtta största regattorna och vi var bland annat trea i Miami som är en stor världscuptävling och har nosat på pallplatser i seglingar som liknar de som förekommer vid OS, säger Sylvan och riktar kritik mot Grävare för obefintligt stöd.

– Vi har blivit motarbetade av Magnus som kört sitt eget race, han har knappt pratat med oss alls, säger Sylvan besviket.

Det är en bild som Grävare inte alls känner igen sig i.

– Det får stå för honom men jag känner inte att det stämmer, säger Grävare och påpekar att ärendet inte är avslutat.

– Det finns en deadline och sista ordet är inte sagt, säger Grävare.

Sista ordet kommer senast 31 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.