Foto: TT Nyhetsbyrå

Serena fick revansch på Muguruza

Uppdaterad
Publicerad

 I fjol slog Garbine Muguruza ut Serena Williams ur Franska Öppna redan i andrarundan. I natt fick Serena sin revansch för den smärtsamma förlusten: vinst med 2-6, 6-3, 6-2 i Australian Open.

Men Williams fick kämpa. Den 21-åriga spanjorskan vann första set med hjälp av ett imponerande baslinjespel. I andra set fick Williams igång sin serve och kunde vända matchen.

– Hon slår bollen riktigt, riktigt hårt, sa Williams.

Australian Open

– Någon i publiken skrek: ”Kom igen Serena, skruva den!” och jag tänkte ”OK”. Det finns tränare överallt där ute. Tack så mycket!

Världsettan såg dock ansträngd ut och besvärades av hosta.

–Jag har varit lite sjuk de senaste dagarna men jag älskar att vara här. När jag kom hit undrade jag, vad kan jag göra nu? Men vad som än händer har jag trots allt vunnit den här tävlingen fem gånger, sade hon på presskonferensen efter matchen.

I kvartsfinal väntar fjolårsfinalisten Dominika Cibulkova, som i natt slog ut Victoria Azarenka med 6-2, 3-6, 6-3. Den förra världsettan, och tvåfaldiga Melbourne-vinnaren Victoria Azarenka, var ändå glad.

–Det finns mycket positivt att ta med sig härifrån, säger vitryskan som är tillbaka efter ett år med skador och depression.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet