Settman leder Idrottsgalan

Uppdaterad
Publicerad

Peter Settman är tillbaka som programledare för Idrottsgalan, där Sveriges bästa idrottare hyllas och prisas. SVT sänder galan den 19 januari.

– Jag blev verkligen jätteglad när jag blev tillfrågad att leda Svenska Idrottsgalan igen och jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att börja det nya året på. Att få sätta på sig galastassen, skärpa sinnet och belöna Sveriges riktiga hjältar är fantastiskt, säger programledare Settman, som ledde galan 2008-2010.

Hyllningarna till idrottarna varvas med musik och humorinslag. Den självklara höjdpunkten på galan är Jerringpriset. Förra gången vann Henrik Stenson kampen om svenska folkets röster efter en hård dust med Bragdmedaljören Johan Olsson. Knappt 20 000 röster skiljde idrottarna åt.

Idrottsgalan 2015

På galan delas även Sportspegelns pris ut samt Svenska Dagbladets Bragdguld, som i år gick till damernas längdstafettlag för OS-guldet i Sotji.

Sändningarna i SVT startar 20.00, men redan 17.15 börjar sändningarna från Globen på SVT Play med Kajsa Bergqvist som en av programledarna.

Artister och övriga medverkande presenteras vid ett senare tillfälle.

Allt från förra årets gala

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Idrottsgalan 2015

Mer i ämnet