Mora vann rond ett i slaget om Siljan

Uppdaterad
Publicerad

Det är fördel Mora i ”slaget om Siljan” – och i jakten på en plats i SHL nästa säsong. Mora vann första matchen med 2-0. Och det kanske mest överraskande var att Mora-segern var klart rättvis – den kunde till och med blivit ännu större.

– Det för jäkla skönt. Vi kommer ut med en jäkla fart och och vilja som vi haft hela säsongen. Det gav resultat, säger Mora-målskytten Pierre Engvall till SVT Sport.

Leksand sågs som stor favorit inför matchserien mot laget från andra sidan Siljan, Mora IK.

Men Jeremy Coilltons mannar visade ingen respekt för Leksand – och det var egentligen många gånger finske målvakten Atte Engren som räddade hemmalaget från ett större nederlag.

Framförallt i mittperioden, där Mora vann skotten med 18-7 och hade flera bra lägen att utöka sin ledning från den första perioden.

Engvalls mål avgjorde

Leksand gick för kvittering i den tredje perioden, men när Pierre Engvall satte 2-0 till Mora gav han sitt lag ett mycket stabilt övertag i matchen – som också blev matchavgörande.

– Vi har ett väldigt bra spel med många bra spelare. Vi håller oss till vår gameplan och kan den till hundra procent. Jag tror att det är därför som det gått så bra för oss i år, säger Engvall till SVT Sport.

Leksand försökte trycka på framåt, men var egentligen aldrig riktigt nära att hota Mora i slutet av matchen. 

– Atte håller oss kvar i matchen till slut. Det är flera spelare som måste kliva fram nu. Det är spelare som jag inte kände igen nu, säger Leksands tränare Per-Erik Johnsson till C More.

Matchserien går vidare på fredag i Mora.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.