Foto: TT Nyhetsbyrån

Motsägelsefullt stallval av silver-Emma

Uppdaterad
Publicerad

Inför satsningen mot OS i Rio 2016 byter Emma Johansson stall. Johansson har skrivit ett tvåårskontrakt med Wiggle-Honda. Ett motsägelsefullt val då hon planerar att sluta efter Rio nästa sommar.

Efter tio år som professionell cyklist och tre år med Orica-AIS väljer Emma Johansson att byta stall. Johansson har skrivit på ett tvåårskontrakt med det brittiska teamet Wiggle-Honda.

– Efter tio år som professionell cyklist och de tre senaste åren med Orica-AIS kände jag att jag behövde en ny utmaning. Jag har lärt mig mycket, både professionellt och privat under de senaste tio åren och jag är stolt över de resultat jag har lyckats åstadkomma med stöd från mina team, säger Emma Johansson i ett pressmeddelande från Wiggle-Honda.

Avslutar karriären

Trots att Emma Johansson har skrivit på ett tvåårskontrakt går Johansson ut redan nu med att hon kommer att avsluta sin karriär efter OS i Rio.

– Jag planerar att sluta när jag är på sportens högsta nivå. Jag är säker på att Wiggle Hondas team är den bästa platsen för mig att forsätta lära mig och växa som cyklist, även fast det är min sista säsong, så att jag kan avsluta min karriär på bästa sätt, säger hon.

Emma Johanssons tränare och man Martin Vestby ser sista kontraktsåret med Wiggle Hondas som ett övergångsår.      

– Hon vet inte helt vad 2017 kommer att föra med sig och viljan att skaffa familj finns där. Hon kommer att cykla lite, men inte på en nivå som nu som innebär 1 000 timmars träning. Det blir fokus på att vara mentor för de yngre cyklisterna, jobba med sponsorer och så vidare. Allt är ganska öppet då Emma själv inte vet vad som kommer att hända. I Wiggle får hon möjlighet till alla de här sakerna efter sina egna önskemål och livssituation, säger Vestby till SVT Sport och fortsätter:

– Nu ligger fokus på den här säsongen och Rio-OS. Sedan får tiden utvisa vilken roll och vilken situation hon befinner sig i.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.