Foto: Bildbyrån

Alshammar siktar på sitt sjätte raka OS

Uppdaterad
Publicerad

I morgon börjar Swim Open Stockholm och många inom världseliten jagar OS-platser. En av dem är rutinerade Therese Alshammar som kan kvala in till sitt sjätte raka OS. ”Jag hoppas såklart på att ta mig till OS, det vore fantastiskt kul”, säger Therese Alshammar till SVT Sport.

Den 38-åriga svenskan har haft skadebekymmer och ännu inte simmat under OS-kvalgränsen. När Swim Open Stockholm tar sin början under onsdagen, den första internationella tävlingen i Sverige sedan 2012, finns chansen för Alshammar att nå ytterligare ett OS.

– Jag hoppas såklart på att ta mig till OS i Rio det vore fantastiskt kul, säger Therese Alshammar till SVT Sport.

Förbundskapten Ulrika Sandmark tror att Alshammar har goda möjligheter att knipa en biljett till OS.

–Jag har sett henne träna och tävla en del. Hon ser ut att vara i fin form och om hon tar sig till OS kanske vi får reda på de närmaste dagarna. Hon har goda möjligheter att ta sig till Rio, säger Sandmark.

”Först och främst EM som gäller”

Trots att OS bara är fem månader bort har 38-åriga Alshammar inte bara Rio i tankarna.

– För mig är det först och främst EM i maj som gäller. Jag brukar inte vara bra den här tiden på säsongen utan brukar tävla mig i form till mästerskapen, säger hon.

Hon är nyligen hemkommen efter tre månader i USA där hon har legat i hårdträning.

– Det var väldigt tufft men väldigt roligt, lärorikt och spännande.  Att fortfarande kunna träna hårdare än någonsin känns kul.

Senast Alshammar tog medalj vid ett OS var år 2000 när hon plockade hem två silver och ett brons i Sydney.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.