Foto: TT Nyhetsbyrån

Alshammar missar VM

Uppdaterad
Publicerad

Therese Alshammar missar VM i Kazan. Det är ett diskbråck som sätter stopp för svenskan. ”Det har varit frustrerande att inte kunnat gå 100 procent”, säger hon på simförbundets hemsida.

Ett diskbråck i den nedre delen av ryggen tvingar Therese Alshammar till ett tävlingsuppehåll som innebär att hon missar VM i simning i ryska Kazan.

Diskbråcket uppstod i februari under hennes träningsperiod i Australien. Under våren har det varit kontrollerbart men sedan försämrades det i och med tävlingar i början av juni.

– Det har varit frustrerande att inte kunnat gå 100 procent vid träning och tävling, samtidigt otroligt tråkigt att avstå sommarens mästerskap men jag vill lyssna på kroppen och ge den tid och kraft att återhämta sig för att den ska hålla för den stundande OS-säsongen, säger Therese Alshammar.

VM avgörs i ryska Kazan den 24 juli till 9 augusti.

– Det är jättetråkigt att Therese har tvingats avbryta satsningen mot VM på grund av sin skada. Vi kommer naturligtvis fortsatt att stötta henne för att hon ska kunna fortsätta sin satsning framåt, säger förbundskapten Ulrika Sandmark på simförbundets hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.