Alshammar tävlingsavsked har varit i farozonen. Foto: Bildbyrån

Alshammar simmar en distans under avskedet

Uppdaterad
Publicerad

Efter återkommande ryggproblem senaste tiden väljer Therese Alshammar att bara simma ett lopp på SM som inleds idag. ”Jag vill att mitt sista SM-lopp ska vara en kul och lustfylld upplevelse, utan risk för en förvärrad skada”, säger Therese Alshammar till SVT Sport.

I helgen avslutar Therese Alshammar sin 20 år långa simkarriär på SM i Eriksdalshallen. Men det var nära att avskedsföreställningen stoppades av en ryggskada.

Therese var anmäld på både 50meter fjäril och 50m frisim, men väljer att stryka fjärilsdistansen.

– Tyvärr har jag haft problem med ryggen senaste tiden och fjärilsimmet med dess kickar är extra påfrestande. Därför väljer jag att avstå 50 fjäril, säger Alshammar för SVT Sport.

Simförbundet kommer hylla Alshammar under lördagens finalpass på SM och 39-åringen ser fram mot helgen och sitt avslutande lopp på söndag.

– Det är extra speciellt att få tävla på hemmaplan, säger Alshammar som hoppas på en härlig SM-inramning på Eriksdalsbadet.

SVT Sport är på plats under helgen och följer Alshammar, men även Sarah Sjöström som påbörjar en nystart i sin karriär.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.