Simon Sjödin under OS i Rio. Foto: Bildbyrån

Åtta debutanter på sim-VM

Uppdaterad
Publicerad

Det är en ung och orutinerad svensk VM-trupp som förbereder sig inför årets sista simmästerskap på plats i Windsor i Kanada. ”Vi har åtta VM-debutanter i truppen och egentligen är det väl bara några som har finalchans”, säger förbundskaptenen Ulrika Sandmark till SVT Sport.

Den svenska VM-truppen anlände i fredags till Windsor där tävlingarna inleds under tisdagen och pågår till och med söndag. Sarah Sjöström är inte med, Lousie Hansson tävlar/tränar i USA och dessutom saknas Jennie Johansson och Michelle Coleman efter konflikten med förbundet tidigare i höst.

På herrsidan finns däremot till exempel både Simon Sjödin och Erik Persson med.

– Båda har givetvis finalchans efter sina fina insatser på OS i somras, menar Ulrika Sandmark. Först ut i VM-arenan i Windsor under tisdagen blir Adam Paulsson och Victor Johansson i försöken på 400 meter frisim. 

18-årige Johansson gjorde succé på sim-SM senast där han slog flera svenska rekord. Sverige deltar under öppningsdagen på 4x 100 meter frisim och det svenska laget är uttaget. 

Sveriges VM-trupp:

Robin Andreasson, MASS

Jesper Björk, Helsingborg S

Christoffer Carlsen, Helsingborg S

Mattias Carlsson, MKK

Jessica Eriksson, Södertörn S

Daniel Forndal, Jönköping S

Sophie Hansson, Helsingborg S

Victor Johansson, Jönköpings S

Sara Junevik, Falu SS

Ida Lindborg, MKK

Nathalie Lindborg, MKK

Adam Paulsson, SK Elfsborg

Erik Persson, Kungsbacka S

Axel Pettersson, Jönköpings S

Hanna Rosvall, Ängelholm S

Simon Sjödin, SK Neptun

Johannes Skagius, Sundsvalls S

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.