Coleman och Johansson under SM. Foto: TT Nyhetsbyrån

Simstjärnorna ber om ursäkt – tillbaka nästa år

Uppdaterad
Publicerad

Jennie Johansson och Michelle Coleman stoppades från landslaget och missar VM. Nu meddelar simförbundet att duon är tillbaka efter årsskiftet. ”Vi står upp för att vi inte alltid har följt vissa av de spelregler som finns, vilket vi ber om ursäkt för”, säger simmarna.

Nyheten slog ned som en bomb när det förra veckan stod klart att simstjärnorna Jennie Johansson och Michelle Coleman stoppas från allt landslagsdeltagande.

Därmed missar VM-guldsimmaren Johansson och Coleman, som tagit VM-medalj, kortbane-VM i Kanada.

Läs mer: Sjöström ifrågasätter petningen

Landslagsledningen ville till en början inte uppge varför simmarna hade stoppats, men TT var först med att berätta att duon av disciplinära skäl stängdes av från OS-avslutningen i Rio av Sveriges olympiska kommitté (SOK).

– Jag tycker det är tråkigt och dåligt. Det var en serie av händelser. Jag vill inte gå in exakt på vad det handlade om, sa SOK:s verksamhetschef till SVT Sport.

Exakt vad som hände är inte fastställt men enligt TT ska duon på grund av en ekonomisk konflikt ha täckt över en av sponsorernas logga på landslagskläderna under OS.

Storyn tar nu en ny vändning och det svenska simförbundet meddelar i ett pressutlåtande att stjärnduon återigen kommer kunna tas ut till landslagsuppdrag, men inte förrän efter årsskiftet.

”Kommer följa de spelregler som finns”

De båda simmarna har också själva uttalat sig på förbundets hemsida där de ber om ursäkt.

”Vi tycker naturligtvis att det är jättetråkigt att situationen har uppkommit. Det positiva är att det lett till bra diskussioner. Vi står upp för att vi inte alltid har följt vissa av de spelregler som finns, vilket vi ber om ursäkt för och i framtiden kommer vi att följa de regler som är uppsatta”, säger Jennie Johansson och Michelle Coleman.

Det stundande kortbane-VM – som Johansson och Coleman stoppas från – avgörs i Windsor, Kanada, mellan den 6-11 december.

SVT Sport har sökt Coleman och Johansson som avböjer att uttala sig ytterligare.

Instagram

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.